Ekonomibloggen

Jan Sten bloggar om forskning för näringslivets skull
Header

Det gick en chockvåg över staden

17.06.2013 06:00 | Skriven av jansten i Livet i Boston

Det finns fördelar med att resa. Som bäst firas det nämligen Fars dag här i Boston. Lite bättre väder än vad vi vanligen brukar ha i mitten av november i Finland. I övrigt så lär man sig ännu en hel del om den amerikanska kulturen. Härom kvällen satt jag upp till lite senare och rättade en del uppgifter för min kurs på Hult. Mitt i allt gick det ett unisont skrik genom hela hotellet och som spred sig över hela restaurangkvarteret här i hamnen  utanför vårt hotell. Det tutades en del på gatan. Vi har inte kabeltv på rummet men det behövdes inte heller. Man förstod av sig själv att Boston hade gjort det avgörande målet i förlängningen av den andra matchen.

Tog en shoppingtur på stan idag och det var nog en rejäl besvikelse. Inte en bokhandel så långt ögat kan nå. Jag har inte heller sett ett enda ställe där det skulle säljas musik eller dvd-skivor. Det måste säkerligen vara någonstans utanför centrum som de affärerna finns. Vi har sett en enda leksaksaffär. H&M finns förstås här men annars är det verkligen klent. Antar att situationen förändras om en vecka när vi tar vägarna förbi New York innan det är dags att ta oss hemåt.

Senare på kvällen väntar ett e-post meddelande på mig, det är från en av deltagarna i min kurs. Hon undrar hur det är med poängen för aktivitet i klass. Det återstår bara två sessioner i klass och hon vill veta sin nivå och hur hon behöver förbättra sig för att kunna få ett så bra vitsord som möjligt. Jag har varit ganska många år på Hanken och där brukar de här e-post meddelandena komma efter det att kursen är slut. Skillnader finns i både stort som smått. Det är för övrigt första gången som jag är på en skola där det inte finns bibliotek. Man köper all litteratur eller så finns materialet i digitalt format.

Hör senare på nyheterna i kväll att det varit skottlossning på två ställen i Dorchester, stadsdelen där jag bodde den första tiden här i Boston. Det var lugnt när jag var där, men alla var lite skeptiska när de hörde var jag bodde. Fanns tydligen befog för det.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.