Ekonomibloggen

Jan Sten bloggar om forskning för näringslivets skull
Header

Halvtidsreflektioner

14.06.2013 05:54 | Skriven av jansten i Livet i Boston

Hälften av min tid här i Boston har redan gått. Läge att reflektera en del över vad som man upplevt innan det faller i glömska. Jag har varit i USA endast en gång tidigare och då i Los Angeles. Boston är en helt annan stad på både gott och ont. Jag kommer bra ihåg den första dagen man gick omkring och tyckte att husen var fruktansvärt höga. Nu har man kanske ett litet annat perspektiv på det. Familjen anländer imorgon så få se hur de upplever det.

En riktig konstighet är det här med vägar. De flesta är i dåligt skick och det finns gropar här och där. Det är inga små gropar utan kör man i dem kan det få riktigt dåliga konsekvenser. Men det mest konstiga med vägarna är vägarbeten. Vid varje vägarbete finns det åtminstone en polis och en polisbil. Yeps, här vaktar poliserna vägarbete. Det är tydligen någon lokal lag för det lär inte vara likadant på en del andra ställen i USA. Det är onekligen fascinerande det här landet.

Dagarna går på något vis väldigt fort här. Det är även andra utlänningar som gör den reflektionen. Intressant är också att se hur många som äter frukost på jobbet eller i sina rum här. Kanske det är bara där jag jobbar men det är onekligen lite intressant. Lingo är som det lokala köket och den lokala baren i vårt hus serverar tydligen ganska många både när det gäller frukost och lunch.

Jag är här för en kurs och jag har inte så fruktansvärt många studeranden, men vi har många uppgifter och här förväntas alla resultat vara klara senast en vecka efter avlagd kurs. Jag blir införstådd med att det finns en del professorer på den här skolan som undervisar 10-12 kurser i året. Ja, du läste rätt. Kurserna är kanske lite kortare och intensivare här än hemma i Finland men ändå. Tio kurser är en helt fruktansvärt mängd. Lägg därtill att många av de som jobbar på Hult reser runt mellan de olika campusen i Shanghai, London, Dubai, San Fransisco och Boston så vet ni att det här inte är ett lätt yrke. Mera än en kurs i året skulle jag nog klara, men tio? Inte en chans. Hellre då lite längre somrar och lite sand mellan tårna eller snö under skidorna. Någon ordning ska det väl ändå vara.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.