Ekonomibloggen

Jan Sten bloggar om forskning för näringslivets skull
Header

Här listar professorerna bolag

10.06.2013 16:53 | Skriven av jansten i Livet i Boston

Man har ju alltid sina förväntningar när man åker någonstans. Jag hade vissa uppfattningar om hur det skulle vara på Hult International Business School och vissa av dem har verifierats. Det är en mycket internationell skola och det är krävande människor i klassrummen. Det är betalande kunder  så inget annat är att vänta. Jag hade också väntat mig att träffa en hel del professorer på campus, men det har inte hänt.

Vi ligger ju redan mot slutet av året och det är förstås en orsak, men en annan är den att en väldigt stor andel av professorerna är här för specifika kurser. De har sina huvudsakliga jobb på andra skolor och universitet i Boston eller på andra ställen. De kommer alltså in, ger sin kurs och drar vidare. Lite som mig själv den här gången faktiskt. Tror inte riktigt den här modellen skulle fungera i Finland, men här tycks det inte vara några större problem. Det ses till och med som en bra sak att professorerna är aktiva även utanför den egna domänen.

På campus har jag inget eget rum utan det finns två rum som undervisande personal kan sitta i när den är och föreläser på campus. Ena dagen har jag glädjen att dela det ena rummet i fyrtio minuter med en språkglad dam. Jag hade tänkt att jobba lite men se det blev det nog inget av med. Det visar sig att hon har en mängd erfarenheter av familjeföretag, ett område som jag också råkar vara intresserad av. Dessutom har hon varit delägare i ett bolag som sedan listats på börsen. Ja, sådana här professorer finns det här. Sedan den diskussionen har jag inte sett henne. Undrar vem man stöter på nästa gång och vad den professorn gjort utanför klassen?

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.