Ekonomibloggen

Jan Sten bloggar om forskning för näringslivets skull
Header

Lära sig entreprenörskap 24/7

07.06.2013 19:37 | Skriven av jansten i Livet i Boston

Babson College är en av de riktigt stora skolorna i världen när det gäller entreprenörskap. Jag hade möjlighet att träffa en person från den skolan härom dagen. Själva skolan ligger lite utanför så det tar en stund att åka bil till campus, men när man väl är framme inser man att det inte är vilken skola som helst. Det är ingen våldsamt stor skola utan där rör sig cirka 3,300 studerande på årsnivå ifall man bortser från MBA-studenterna. Så Hanken är inte så fruktansvärt mycket mindre, ifall man inte tar hänsyn till campus alltså.

Vi kör omkring en stund med bilen på campus och får se lite vilka slags byggnader där finns. Det är inte lika pråligt som Harvard University men det här området är nog ändå ganska imponerande. Policyn här är att studerande ska bo på campus så där finns väldigt många olika internat. Det intressanta  är att det finns ett internat där alla som läser entreprenörskap förväntas bo. På det här viset, berättar värden, kan man säkerställa att de hela tiden är tillsammans även utanför klassrummet. Det är entreprenörskap 24/7 som gäller här. Inget annat ska behöva störa en på något sätt.  Inte riktigt som i Finland med andra ord.

Jag kände till att Boston är en stad som är känd för utbildning men att det ändå skulle vara så här mycket olika aktörer hade jag nog ingen aning om. Det finns mera än femtio stycken skolor som erbjuder någon form av högre utbildning. Boston University är det största med mera än 30,000 studerande. Harvard University är också ganska stort med mera än 26,000 studerande. Det är liksom inte bara soft drinks och hamburgare som är lite större over here.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.