Ekonomibloggen

Jan Sten bloggar om forskning för näringslivets skull
Header

Boston SWAT bilen kommer rakt emot mig

05.06.2013 05:03 | Skriven av jansten i Livet i Boston

Motorcykelpoliser, Boston SWAT, Undervattensenheten och förstås Boston Drums and Pipes. Där har du huvudingredienserna i paraden på Dorchester Day här i Boston. Dorchester, ja. Jag har fått lära mig att jag inte bor i en av de säkraste stadsdelarna. Varje gång jag säger att jag bor i Dorchester så är kommentaren ungefär ”really?” Stadsdelen lär ha en sämre historia men jag har inte märkt av någonting speciellt. Lite tur råkade jag också ha när jag fick se en riktigt parad härom dagen.

Huvudgatan stängdes av för någon timme, och det körde motorcykelpoliser fram och tillbaka som om det vore något värre pådrag. Själva paraden var en uppvisning av alla möjliga och omöjliga organisationer som finns i min stadsdel. Speciellt uppskattade jag Boston Pipes and Drums. Säckpipor och trummor får man aldrig för mycket av.

I övrigt har jag nog lite problem med att anpassa mig till att alla hela tiden frågar ”how are you?”. Känns lite konstigt att måsta svara med samma mynt. Man täcks ju inte annat, fast säkert kommer det också att sitta av gammal vana efter någon vecka eller så. Jag har också en flytt på gång. Tanken har varit att bo på åtminstone tre olika ställen här. Platserna att bo på hittar jag via AirBnB som är en webbtjänst via vilken människor kan hyra ut sina hus, delar av lägenheter eller bara ett vanligt rum. För tillfället hyr jag hela nedre våningen av ett två-våningshus. Jag har fullt kök, två sovrum ett vardagsrum, dusch och badrum, och rubbet kostar bara 70 euro natten. Really? kanske någon tycker men kom ihåg att jag bor i Dorchester, not the safest place in Boston, MA.

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.